Inca de la inceput doresc să clarific faptul că nu încurajez comerțul cu animale de companie. Faptul că noi oamenii putem articula trei cuvinte, nu ne face superiori animalelor. Ca principiu, nimeni nu ar trebui să aibă dreptul de a cumpăra o altă ființă, chiar dacă este vorba despre un animal de companie. 😡
Magazinele de animale de companie sunt o rușine, și oricine îmi spune că au doar animale și păsări salvate din grădini zoologice, de pe autostrăzi aglomerate sau din mâinile stăpânilor abuzivi, minte.
Dacă iti doresti un animal de companie pentru copilul tau, mergi la țară, viziteaza-ți bunicii, și cu siguranță vei găsi un cățeluș care te va iubi și pe care îl vei iubi. Totuși, ai grijă! Sa nu iei niciodata un cățeluș care inca depinde de mama sa! Lasa-l să crească putin până devine independent, și abia atunci îl poti aduce acasă. Dacă desparti un catelus de mama lui atunci cand e micut, atunci nu meriti sa ai un animal de companie.
Dacă, totuși, reușesti să găsesti o modalitate de a avea un animal de companie fără să faci vreun rău, vei găsi mai jos un ghid cuprinzător care te va ajuta să alegi animalul potrivit.
Mărimea contează! 😁
Da, chiar și atunci când vine vorba despre animale de companie. Odată ce ai decis să ai un animal de companie, această alegere este pe viață. Animalul de companie devine o parte a familiei tale, învățându-i copiii tai despre responsabilitate, iubire și prietenie. Ia în considerare vârsta copiilor tai, temperamentul lor, mărimea spațiului de locuit, dacă ai grădină, și așa mai departe. Un șoarece de casă ocupă puțin spațiu, este liniștit, pufos și drăgălaș. Dar nu știu dacă este alegerea potrivită pentru un copil de 3 ani care nu poate face diferența dintre o jucărie de pluș și un animal viu.
La fel, dacă doresti un cățeluș drăgălaș doar pentru că este mic și adorabil, fără să iei în considerare că în 2-3 ani va crește cat unui urs, poate doresti să iti reevaluezi strategia de achiziție.
Ia in considerare stilul de viata al copilului tau
Dacă ai un copil activ și responsabil, poate nu este o idee rea să te gandesti la un câine ca animal de companie. Insa dacă prietenii cei mai buni ai copilului tau sunt canapeaua și telecomanda, un hamster sau un pește de acvariu ar putea fi mai potrivit. Cu toate acestea, chiar dacă unele animale de companie sunt mai mici, asta nu înseamnă că nu au nevoie de îngrijire. După trei zile, chiar si culcusul celui mai curat hamster începe să miroasă ca o toaletă publică, iar peștii vor încerca să învețe un nou stil de înot, cel cu burta in sus.
Ai grijă de alergii
Unele persoane pot avea reacții alergice severe la părul de pisică sau câine. Ia în calcul alergiile copilului tau înainte de a face marele pas. Procedura de returnare, schimb sau service nu este chiar la fel ca în cazul mașinilor de spălat. Mașinile de spălat nu latră, nu mușcă, nu lasă păr pe covor, nu suferă și nu se atașează. Cel puțin majoritatea dintre ele.😀
Potrivirea personalităților
Animalele de companie au personalități diferite, ca si oamenii. Dacă ai un copil activ și responsabil, un câine ar fi alegerea potrivită. Dacă copilul tau este conectat in permanenta la tabletă, televizor sau telefon mobil, atunci un pește (poate chiar si un macrou congelat) ar fi mai potrivit. 🐟Pentru copiii pretențioși recomand cu căldură o pisică🐱; să vadă si ei cum este să trăiască cu o creatură mai pretentioasa ca ei în casă. Pentru visători, un fluture🦋. Și pentru cei impulsivi și necugetați, aș recomanda o muscă pentru a le perturba somnul de după-amiază. 😁 Există o opțiune pentru fiecare.
Timpul disponibil
Animale de companie au nevoi diferite. Cu toate acestea, toate au nevoi, iar toate nevoile implică timp. Gândeste-te cu sinceritate cât timp poate aloca copilul tau pentru a avea grijă de animalul de companie și pentru a interacționa cu el. Dacă, după entuziasmul de a primi ceva nou, copilul tau se deconectează de jucăria sa nouă, vei avea o responsabilitate suplimentară în plus față de job, casă și copii.
Documenteaza-te
Înainte de a decide ce și cum, fa-ți temele temeinic. Cauta informații despre nevoile specifice ale animalului de companie, despre comportamentul acestuia, despre nutriție și despre varsta maxima la care pot ajunge aceste animalute. Mai presus de toate, fii sincer(a), și dacă doresti un animal de companie pentru copilul tau din unul dintre motivele de mai jos, iti sugerez să te gândesti puțin:
- Ai promis micuțului din lipsa de ocupatie
- Micuțul face crize de tantrum când treci pe lângă un magazin de animale de companie
- Ti se pare distractiv sau cool
- Nu știi ce altceva să-i ceri lui Moș Crăciun, intrucat i-ai cumparat deja toate jucariile posibile
- Copilul tau se plictisește
- Copilul vecinului are un animal de companie, iar al tau nu are
- Copilul tau se poarta frumos cu animalele, nu mușcă sau latră la ele😉
Te-ar putea interesa si:
10 modalitati de a-i face pe cei mici sa te asculte
Copii politicosi in 7 pasi simpli
Cum ii inveti pe copii ca aiba rabdare? 7 strategii verificate
De cate jucarii au nevoie copiii?
Cate activitati sunt prea multe pentru copii?
Lasati copiii la televizor! 7 avantaje dovedite ale privitului la televizor
Bugetarea și gestionarea banilor în familie cu ajutorul fizicii cuantice
Etichete: parenting neconventional, copii, gemeni, parinti, educatie, acasa, adolescenta, gradinita, scoala, carti pentru copii, carti de parenting, conectare in familie, educatie sexuala, evenimente copii, moda copii, joaca, jocuri, mancare sanatoasa, afectiune, mama, tata, terapie, vacanta, phihologia copilului, psihologia de familie, relatia dintre frati, baietei si fetite, nopti nedormite, bullying, copiii si retelele de socializare, pubertate, pre-adolescenta, teme, camera copilului, sistemul scolar, relatii sanatoase, grupuri de mamici, grupuri de tatici, resurse educationale de parenting.