Treceți la conținutul principal

Cum să-ți păstrezi mașina curată când ai copii? Metoda garantata

Cum să-ți păstrezi mașina curată când ai copii? Metoda garantata

E weekend! Afara e soare si un aer de primavara, așa că sărim cu toții în mașină (unii la propriu, și mă refer aici la cei trei copii ai mei), să mergem undeva la hiking.

Mașina all inclusive

Chiar înainte să "sar" și eu în mașină, am observat pe bancheta din spate un fel de bufet suedez sau un fel de all inclusive. Saratele, sticks-uri, bomboane, bucățele de turta dulce și alte stimulente glicemice pe care nu le-am putut identifica in mod clar. Printre ele, articole de "birotică și papetărie": creioane, hârtii, caiete, ascuțitoare etc, care să țină copii ocupati, fie că mergem cu masina o oră, saisprezece ore sau cinci minute Mai bine sa previi decat sa-ti para rau, zic.

Nu pot înțelege nicicum cine și cum a aranjat si bufetul suedez, si meniul all inclusive, și camera de activități la mine în mașină atât de repede, având în vedere că cu un weekend în urmă am spălat și aranjat mașina, ca în poezia cu "pisicuța pis, pis, pis" care se spală, se pieptănă și așa mai departe. În fine, în urmă cu o săptămână mașina era ca nouă. Acum nu mai e. Din nou.

Știu, avem mașină mare. Ai vrea și tu să ai una. Dar nu ai vrea să speli si sa ingrijesti o mașină așa de mare. Ai vrea doar să o ai. Eu am și mașină, și onoarea de a aduna de prin ea când musafirii termină meniul all inclusive. Astea doua vin la pachet.

Ce model de mașină e mai ușor de întreținut când ai copii

Inițial am crezut că e mașina de vină. Că nu poate ține laolaltă platourile cu bunătăți, ori că le tremură copiilor saratelele afară din ambalaj în timpul mersului, sau poate că le scoate creioanele din penare sub impactul forței centrifuge si a fortei  centripete în goana noastră nebună prin sensurile giratorii.

Apoi mi-am amintit că și mașina precedentă suferea de aceeași afecțiune. Deci se pare nu masina e de vina. M-am înspăimântat atunci la gândul că poate e șoferul de vină, cu stilul său agresiv de a conduce. Că îi scutur pe săracii copii acolo pe bancheta din spate de le sare ambalajul de la bomboană împotriva voinței lor, a copiilor, și a ei, a bomboanei.

mașina precedentă suferea de aceeași afecțiune

Îmi amintesc totuși că acest șofer, eu adică, a condus și mașini impecabile, atât la interior cât și la exterior. În urmă cu 13 ani de exemplu. Și că acest șofer, adică tot eu, a condus și mașini, dacă nu impecabile, măcar acceptabile ca și grad de curățenie, în urmă cu 8 ani. Tot ca exemplu.

Acum 13 ani a aparut primul copil in viata noastra de viitori parinti, iar acum doi ani s-au mai alaturat cei doi gemeni la portofoliul de copii din dotare. Dar nu pot da vina pe ei pentru dezordinea din masina. Stim cu totii,  nu-i asa, ca (,) copiii sunt inofensivi si fara de pacat. Si ca ingerii nu mananca la all inclusive. Asa-i?!

Concluzie

Eu voi continua să debarasez după all inclusive sau bufetul suedez, măcar o dată la două săptămâni. Iar pentru cei ce au simțul critic supra-dezvoltat, vă rog să nu circulați cu mine în perioada dintre două "toaletări" auto. Iar când mașina e curată, vă rog să vă manifestați explicit aprecierea pentru jumătatea de zi pe care cineva a petrecut-o în soare, lapoviță sau ninsoare pentru a-i reda mașinii demnitatea de odinioară.

Postări populare de pe acest blog

Copiii nu se educa pe internet. Nu te mai lăsa mințit!

  Ești mămică și scrii un blog. De parenting, desigur. Și undeva, în alt colț al lumii, există o altă mamă, care citește ceea ce scrii tu. Sau de ce nu, un tatic. Tu scrii ceea ce știi că se citește, faci optimizări de căutare (SEO), faci analiză de cuvinte cheie, inserezi etichete și meta-descrieri, optimizezi site-ul pentru o indexare mai rapidă, și îți promovezi conținutul pe orice platformă media. Pentru notorietate, faimă, sau pentru bani.  Însă de partea cealaltă a internetului, cealaltă mamă, care citește ce scrii tu, nu știe nimic de indexare și de page rank. Și nici nu o interesează. Pe ea o interesează să afle informații relevante care să-i facă viața de mamă mai ușoară. Sau poate caută doar relatări sincere cu care poate rezona, în efortul de a-și valida că nu e singură, că nu e insuficientă, și că va fi bine. Însă tu, fără scrupule și fără repere morale, îi dai înainte cu ghidul tău pentru o „educație parentală eficientă”: Crește stima de sine a copilului Știi măca...

Nu ai nevoie de cursuri de parenting!

„Pe vremea mea”, părinții comunicau atât unii cu ceilalți cât și cu cei ce au fost la rândul lor părinți cu mult înaintea noastră, deveniți bunici acum. Cereau și ofereau sfaturi, se consolau reciproc atunci când „parenting-ul” părea că dă greș, sau se felicitau sincer atunci când parenting-ul părea să funcționeze, în ciuda faptului că noțiunea de parenting încă nu era la modă. Și mai presus de orice, își ascultau instinctele. Aproape nimeni nu avea nevoie de cursuri de parenting. Iar cei ce aveau nevoie, părinții deveniți părinți din greșeală sau din inconștiență, părinții pe care îi vedem destul de des la televizor alături de cuvântul „abuz”, din ce am observat, nu de cursuri de parenting au nevoie, ci de medicație, de măsuri coercitive sau de arest instituționalizat. Poate și de sterilizare chimică, însă intru aici pe un teritoriu destul de instabil și interpretabil, ce ține de drepturile fundamentale ale omului. Deși cel ce-și abuzează copilul nu știu dacă mai poate fi catalogat ca...

Urmează marele cutremur! Strategii de pregătire a copiilor pentru imprevizibil

Viața este despre orice, numai despre predictibilitate nu. Cu atât mai mult cu cât este vorba despre copilul tău. Încerci să îl pregătești pe copil pentru ceea ce îl așteaptă în viitor, și să te asiguri pe cât posibil că acesta va fi protejat de efectele devastatoare ale anumitor experiențe sau situații din viața lui. Poate fi vorba despre probleme de adaptare în mediul școlar, mai târziu despre o decepție în dragoste, apoi poate despre pierderea locului de muncă, sau pur și simplu despre năruirea unor visuri în momentul când dă piept cu viața reală. Nu îți poți proteja copilul la infinit, și nici nu poți prezice viitorul pentru a fi cu un pas înaintea dificultăților pe care copilul tău le-ar putea întâmpina. Însă poți să faci ceva, orice, atât timp cât o faci preventiv și conștient. E mai bine decât nimic. C opiii vor avea parte de neplăceri, fie că accepți sau nu Cutremurul din 14 octombrie 1802 (cutremurul Vrancea). Magnitudine: aproximativ 7,9 pe scara Richter (estimare) Cutremurul...