Treceți la conținutul principal

Cum să-ți păstrezi mașina curată când ai copii? Metoda garantata

Cum să-ți păstrezi mașina curată când ai copii? Metoda garantata

E weekend! Afara e soare si un aer de primavara, așa că sărim cu toții în mașină (unii la propriu, și mă refer aici la cei trei copii ai mei), să mergem undeva la hiking.

Mașina all inclusive

Chiar înainte să "sar" și eu în mașină, am observat pe bancheta din spate un fel de bufet suedez sau un fel de all inclusive. Saratele, sticks-uri, bomboane, bucățele de turta dulce și alte stimulente glicemice pe care nu le-am putut identifica in mod clar. Printre ele, articole de "birotică și papetărie": creioane, hârtii, caiete, ascuțitoare etc, care să țină copii ocupati, fie că mergem cu masina o oră, saisprezece ore sau cinci minute Mai bine sa previi decat sa-ti para rau, zic.

Nu pot înțelege nicicum cine și cum a aranjat si bufetul suedez, si meniul all inclusive, și camera de activități la mine în mașină atât de repede, având în vedere că cu un weekend în urmă am spălat și aranjat mașina, ca în poezia cu "pisicuța pis, pis, pis" care se spală, se pieptănă și așa mai departe. În fine, în urmă cu o săptămână mașina era ca nouă. Acum nu mai e. Din nou.

Știu, avem mașină mare. Ai vrea și tu să ai una. Dar nu ai vrea să speli si sa ingrijesti o mașină așa de mare. Ai vrea doar să o ai. Eu am și mașină, și onoarea de a aduna de prin ea când musafirii termină meniul all inclusive. Astea doua vin la pachet.

Ce model de mașină e mai ușor de întreținut când ai copii

Inițial am crezut că e mașina de vină. Că nu poate ține laolaltă platourile cu bunătăți, ori că le tremură copiilor saratelele afară din ambalaj în timpul mersului, sau poate că le scoate creioanele din penare sub impactul forței centrifuge si a fortei  centripete în goana noastră nebună prin sensurile giratorii.

Apoi mi-am amintit că și mașina precedentă suferea de aceeași afecțiune. Deci se pare nu masina e de vina. M-am înspăimântat atunci la gândul că poate e șoferul de vină, cu stilul său agresiv de a conduce. Că îi scutur pe săracii copii acolo pe bancheta din spate de le sare ambalajul de la bomboană împotriva voinței lor, a copiilor, și a ei, a bomboanei.

mașina precedentă suferea de aceeași afecțiune

Îmi amintesc totuși că acest șofer, eu adică, a condus și mașini impecabile, atât la interior cât și la exterior. În urmă cu 13 ani de exemplu. Și că acest șofer, adică tot eu, a condus și mașini, dacă nu impecabile, măcar acceptabile ca și grad de curățenie, în urmă cu 8 ani. Tot ca exemplu.

Acum 13 ani a aparut primul copil in viata noastra de viitori parinti, iar acum doi ani s-au mai alaturat cei doi gemeni la portofoliul de copii din dotare. Dar nu pot da vina pe ei pentru dezordinea din masina. Stim cu totii,  nu-i asa, ca (,) copiii sunt inofensivi si fara de pacat. Si ca ingerii nu mananca la all inclusive. Asa-i?!

Concluzie

Eu voi continua să debarasez după all inclusive sau bufetul suedez, măcar o dată la două săptămâni. Iar pentru cei ce au simțul critic supra-dezvoltat, vă rog să nu circulați cu mine în perioada dintre două "toaletări" auto. Iar când mașina e curată, vă rog să vă manifestați explicit aprecierea pentru jumătatea de zi pe care cineva a petrecut-o în soare, lapoviță sau ninsoare pentru a-i reda mașinii demnitatea de odinioară.

Postări populare de pe acest blog

Ceea ce înseamnă totuși acasă? Părinți dezrădăcinați și bunici părăsiți

  Ce bine e acasă! Și uite-așa, în preajma sărbătorilor de iarnă, mă ia inspirația de câte un articol, de nu știu de-l scriu eu sau dacă ceva mai mare, mai cuprinzător decât mine mă împinge să scriu. Au venit copiii acasă de la școală. Și mi-au zis și astăzi, ca în multe alte zile, că au cea mai frumoasă casă. Și că locuiesc în cel mai frumos oraș. Și că au cei mai buni părinți. Și că ce bine este acasă. Le zâmbesc, iar pentru o fracțiune de secundă, cuvântul “acasă” scoate la iveală în mintea mea alte imagini, unele vechi de peste 20 de ani, altele vechi de 30 de ani și altele vechi de tot. Imagini care nu sunt din aceeași poveste cu a lor. Imagini prăfuite, însă cumva încă vii și proaspete, de parcă ar toate s-ar fi întâmplat ieri. Ce înseamnă “acasă”? Știam odată că acasă e locul în care te-ai născut și în care ți-ai însușit cei șapte ani de acasă. Locul în care neajunsurile erau doar în grija părinților tăi, tu păstrând pentru tine doar bucuriile specifice vârstei. Pe de altă parte

Drepturile copiilor, obligațiile (ne)justificate ale părinților

  Îți dorești să-ți protejezi copiii și să le asiguri cadrul necesar pentru o dezvoltare armonioasă. Încă cum să procedezi? Dacă nu știi, îți sare în ajutor statul român și ale sale legi. Că așa face el când ai nevoie de ceva. Îți simte nevoia și dezvoltă cadru legal pentru a-ți ușura demersurile. Și uite-așa ajungi să afli și tu de Legea nr. 272/2004 privind protecția și promovarea drepturilor copilului. 😝 Și te bucuri. Cum să nu te bucuri?! Nu mai trebuie să citești tone de cărți de parenting, nu mai trebuie să faci sesiuni de brain-storming cu partenerul/partenera de viață, nu mai trebuie să-ți activezi partea creativă pentru a-ți da seama cum să-ți protejezi copiii. Acum este totul simplu, și în conformitate cu cerințele legislative. Dreptul la dezvoltare . Copiii au dreptul la o dezvoltare armonioasă, sănătoasă și în condiții corespunzătoare. Adică cum? Căci nu se specifică că trebuie să faci exact. Că le dai și timp, și spațiu, și voie să se dezvolte. Dar el copilul, uneor

Nu-ti minti copiii! Ai obligatia sa cauti adevarul, si sa fii sincer cu ei

  Tati, ce este inflația? Le explic copiilor, cu un text dintr-un tratat de economie republicat și vândut studenților la suprapreț de către cadrele didactice, mândru de experiența universitară de altădată: Inflația este creșterea generală și continuă a prețurilor bunurilor și serviciilor într-o economie, ceea ce duce la o diminuare a puterii de cumpărare a banilor. Apoi copiii continuă: De ce? De ce cresc prețurile? Căci nu e drept! Eu ce să le spun? Să le transmit același mesaj pe care îl primim de la aleșii noștri, în mod direct sau prin intermediul mass-media? Să le zic sec că gazu’, că rusu’, că conflictu’? Sau să le spun ce știu? Este adevărat adevărul public? Răsfoiesc încet, desigur în format digital, " Anuarul statistic al României 1990 ", editat de Comisia Națională pentru Statistică. Și zice așa, el, anuarul: „ în 1980, producția internă de era de 28,1 miliarde de metri cubi de gaze, din care se exporta infima cantitate de 200,6 milioane de metri cubi .”

Copilul tău ințelege ce citește? Proști da' mulți. Din ce în ce mai mulți

Au fost publicate rezultatele PISA. Ce face? Nu contează. Important e că e un procedeu standard de testare a cunoștințelor copiilor în vârstă de 15 ani din țările OCDE. OCD ce? Iar nu contează. Testele PISA verifică capacitatea de înțelegere a informațiilor și capacitatea copiilor de a rezolva probleme similare cu cele din viața reală. Și iar suntem aproape pe ultimul loc din Europa. După noi mai e doar Bulgaria, însă bulgarii au măcar all-inclusive, deci copiii au un viitor strălucit în HoReCa. Și nici asta nu e așa important, că nu e olimpiadă să concurăm unii cu alții. Alte câteva lucruri sunt relevante. Rezultat dezastruos, dar nu surprinzător 42% dintre copii nu înțeleg ce citesc, conform raportului. 42% dintre copii citesc, dacă mai citesc, dar nu pricep ce citesc. Mai oameni buni, 42% înseamnă aproape jumătate dintre ei. Ei știu să citească, însă nu pricep nimic. Luați exemplul recent: Hamas a atacat Israel. Israel atacă Fâșia Gaza. Știe cineva ce e Israel? Știe cineva că Israel

Urmează marele cutremur! Strategii de pregătire a copiilor pentru imprevizibil

Viața este despre orice, numai despre predictibilitate nu. Cu atât mai mult cu cât este vorba despre copilul tău. Încerci să îl pregătești pe copil pentru ceea ce îl așteaptă în viitor, și să te asiguri pe cât posibil că acesta va fi protejat de efectele devastatoare ale anumitor experiențe sau situații din viața lui. Poate fi vorba despre probleme de adaptare în mediul școlar, mai târziu despre o decepție în dragoste, apoi poate despre pierderea locului de muncă, sau pur și simplu despre năruirea unor visuri în momentul când dă piept cu viața reală. Nu îți poți proteja copilul la infinit, și nici nu poți prezice viitorul pentru a fi cu un pas înaintea dificultăților pe care copilul tău le-ar putea întâmpina. Însă poți să faci ceva, orice, atât timp cât o faci preventiv și conștient. E mai bine decât nimic. C opiii vor avea parte de neplăceri, fie că accepți sau nu Cutremurul din 14 octombrie 1802 (cutremurul Vrancea). Magnitudine: aproximativ 7,9 pe scara Richter (estimare) Cutremurul