Treceți la conținutul principal

7 previziuni cutremuratoare pentru părinți! Anul în care parenting-ul va fi revoluționat!

previziuni cutremuratoare! Anul în care parenting-ul va fi revoluționat!

Anul acesta este unic în istoria profețiilor din ultimii 2.500 de ani. Dacă ai copii sau dacă îți propui să devii mamă sau tată în viitorul apropiat, acest articol se va dovedi de o importanță crucială. Anul acesta va revoluționa parenting-ul și va schimba felul în care ne raportăm la copii. Toate previziunile converg către același tablou, fapt neașteptat în istoria recentă a omenirii.

Dacă veți citi cu atenție profețiile lui Nostradamus, ale babei Vanga, ale gemenelelor Jamison, ale lui Greg Wilkinson, ale lui Craig Hamilton-Parker, ale lui John Elfreth Watkins Jr., ale lui Dimitri Ivanovich Mendeleev și ale lui Morgan Robertson, veți constata că toate aceste profeții se îmbină, creionând un scenariu unitar care se va desfășura în anul curent.

Profetii. Copii, părinți și parenting

1. Vaccinul anti-oboseală

Institutul Cantacuzino din România, în parteneriat cu Antibiotice Iași, vor pune pe piață un tratament experimental pentru combaterea oboselii. De fapt, va fi mai mult decât un tratament. Va fi un vaccin care va conține, după cum am învățat în alte cazuri, un somn liniștit, o baie caldă la lumina lumânărilor parfumate, camere fără jucării, hăinuțe curate, întâlniri cu prietenii, o carte citită în tihnă și așa mai departe. Tot pe baza de ARN mesager, care desigur nu va avea efecte secundare, și nici nu va altera secvența ADN-ului.

2. Părinte unu și părinte doi

Se va înregistra o creștere alarmantă a cazurilor de violență domestică. Părinții, degrevați de responsabilitatea de a fi în mod natural mamă și tată, vor intra în conflict direct în încercarea de a-și atribui titulatura de Părinte unu. Nimeni nu vrea să fie pe locul doi. Violențele se vor manifesta cu precădere în maternități, la starea civilă și în școli, acolo unde mama și tata trebuie să-și dispute locurile pe podium de părinte unu și părinte doi.

3. Educație sexuală

Educația sexuală, deși nu va putea fi impusă ca materie obligatorie în școli, va reprezenta totuși proba obligatorie de bacalaureat. Teorie și practică. Detaliile tehnice privind desfășurarea examenului vor fi elaborate de Ministerul Educației în parteneriat cu Ministerul Familiei.

4. Tatăl nostru – mama noastră

Prea fericitul părinte teoctist, sobornicesc, apostolesc, înalt prea sfântit, reprezentant al bisericii de orice confesiune, va propune modificarea textului rugăciunii "Tatal nostru", în apărarea egalității de șanse a femeilor. Așadar, "Tatal nostru" va deveni "Mama noastra" într-o prima etapă, urmând ca mai apoi să fie transformată în "Părintele nostru, unu sau doi, după caz". Cuvântul "cer" va fi înlocuit cu "ceara", pe același principiu. "Pământ" cu "țarana". Și "cel rău" de care trebuie să ne izbăvească Tatal nostru, va deveni "cea rea". Doamne ajuta. Scuze, doamnă ajuta.

5. Limitarea numărului de nou-născuți

Ca să nu polueze, ca și vacile de altfel. Și ca să nu ne mărească amprenta noastră familială de carbon. Și ca să nu fim, se pare, cam înghesuiți pe planeta Pământ. Fiecare familie va putea avea maxim un copil. Hai doi maxim, însă doar dacă se încălzesc și își alimentează locuințele cu energie electrică provenind doar din surse regenerabile. Să limiteze amprenta aia nenorocită, care mai e și de carbon.

6. Alimentația sustenabilă a copilului

Atât laptele praf, cât și gogoșile, clătitele și plăcintele vor fi făcute doar din făină de gândac, etichetată corespunzător. Mai mult decât atât, fiecare gospodărie din mediul rural va avea posibilitatea să crească pentru consumul propriu 10 lacuste, 12 mușculițe de oțet, 4 coropișnite, una bucată buburuză, 46 de furnici, 18 fluturi de varză, 5 greieri, 14 cosași și 84 de purici. Țânțarii vor fi la liber, neexistând încă o cotă maximă admisă. Fiecare gânganie va trebui desigur vaccinată de către medicul veterinar.

7. Pedepse mai dure pentru părinți

Părinții care își vor abuza emoțional copiii cu fraze de genul "fii cuminte", "nu e voie să fumezi în casă" sau "te rog frumos nu o mai lovi pe mama ta" vor fi aspru pedepsiți. Vor fi decăzuți din drepturi, copiii fiind preluați de Ministerul Familiei și predați instituțiilor abilitate (?) pentru o dezvoltare armonioasă. Părinții vor avea de achitat și o amendă contravențională, doar cu cardul, și li se va sista dreptul la vouchere de vacanță, dacă aceștia lucrează la stat, sau dreptul la muncă suplimentară sau/si la negru, dacă lucrează în mediul privat.

Ar mai fi multe de povestit. Mă opresc însă aici, convins că v-am trezit interesul de a cerceta mai amănunțit marile previziuni pentru anul un curs. Voi ce "previziuni" previzionați?

Nota: Acesta este un pamflet și trebuie tratat ca atare. Sau...?


Etichete: parenting neconventional, copii, gemeni, parinti, educatie, acasa, adolescenta, gradinita, scoala, carti pentru copii, carti de parenting, conectare in familie, educatie sexuala, evenimente copii, moda copii, joaca, jocuri, mancare sanatoasa, afectiune, mama, tata, terapie, vacanta, phihologia copilului, psihologia de familie, relatia dintre frati, baietei si fetite, nopti nedormite, bullying, copiii si retelele de socializare, pubertate, pre-adolescenta, teme, camera copilului, sistemul scolar, relatii sanatoase, grupuri de mamici, grupuri de tatici, resurse educationale de parenting.

Postări populare de pe acest blog

Ceea ce înseamnă totuși acasă? Părinți dezrădăcinați și bunici părăsiți

  Ce bine e acasă! Și uite-așa, în preajma sărbătorilor de iarnă, mă ia inspirația de câte un articol, de nu știu de-l scriu eu sau dacă ceva mai mare, mai cuprinzător decât mine mă împinge să scriu. Au venit copiii acasă de la școală. Și mi-au zis și astăzi, ca în multe alte zile, că au cea mai frumoasă casă. Și că locuiesc în cel mai frumos oraș. Și că au cei mai buni părinți. Și că ce bine este acasă. Le zâmbesc, iar pentru o fracțiune de secundă, cuvântul “acasă” scoate la iveală în mintea mea alte imagini, unele vechi de peste 20 de ani, altele vechi de 30 de ani și altele vechi de tot. Imagini care nu sunt din aceeași poveste cu a lor. Imagini prăfuite, însă cumva încă vii și proaspete, de parcă ar toate s-ar fi întâmplat ieri. Ce înseamnă “acasă”? Știam odată că acasă e locul în care te-ai născut și în care ți-ai însușit cei șapte ani de acasă. Locul în care neajunsurile erau doar în grija părinților tăi, tu păstrând pentru tine doar bucuriile specifice vârstei. Pe de altă parte

Drepturile copiilor, obligațiile (ne)justificate ale părinților

  Îți dorești să-ți protejezi copiii și să le asiguri cadrul necesar pentru o dezvoltare armonioasă. Încă cum să procedezi? Dacă nu știi, îți sare în ajutor statul român și ale sale legi. Că așa face el când ai nevoie de ceva. Îți simte nevoia și dezvoltă cadru legal pentru a-ți ușura demersurile. Și uite-așa ajungi să afli și tu de Legea nr. 272/2004 privind protecția și promovarea drepturilor copilului. 😝 Și te bucuri. Cum să nu te bucuri?! Nu mai trebuie să citești tone de cărți de parenting, nu mai trebuie să faci sesiuni de brain-storming cu partenerul/partenera de viață, nu mai trebuie să-ți activezi partea creativă pentru a-ți da seama cum să-ți protejezi copiii. Acum este totul simplu, și în conformitate cu cerințele legislative. Dreptul la dezvoltare . Copiii au dreptul la o dezvoltare armonioasă, sănătoasă și în condiții corespunzătoare. Adică cum? Căci nu se specifică că trebuie să faci exact. Că le dai și timp, și spațiu, și voie să se dezvolte. Dar el copilul, uneor

Nu-ti minti copiii! Ai obligatia sa cauti adevarul, si sa fii sincer cu ei

  Tati, ce este inflația? Le explic copiilor, cu un text dintr-un tratat de economie republicat și vândut studenților la suprapreț de către cadrele didactice, mândru de experiența universitară de altădată: Inflația este creșterea generală și continuă a prețurilor bunurilor și serviciilor într-o economie, ceea ce duce la o diminuare a puterii de cumpărare a banilor. Apoi copiii continuă: De ce? De ce cresc prețurile? Căci nu e drept! Eu ce să le spun? Să le transmit același mesaj pe care îl primim de la aleșii noștri, în mod direct sau prin intermediul mass-media? Să le zic sec că gazu’, că rusu’, că conflictu’? Sau să le spun ce știu? Este adevărat adevărul public? Răsfoiesc încet, desigur în format digital, " Anuarul statistic al României 1990 ", editat de Comisia Națională pentru Statistică. Și zice așa, el, anuarul: „ în 1980, producția internă de era de 28,1 miliarde de metri cubi de gaze, din care se exporta infima cantitate de 200,6 milioane de metri cubi .”

Copiii nu se educa pe internet. Nu te mai lăsa mințit!

  Ești mămică și scrii un blog. De parenting, desigur. Și undeva, în alt colț al lumii, există o altă mamă, care citește ceea ce scrii tu. Sau de ce nu, un tatic. Tu scrii ceea ce știi că se citește, faci optimizări de căutare (SEO), faci analiză de cuvinte cheie, inserezi etichete și meta-descrieri, optimizezi site-ul pentru o indexare mai rapidă, și îți promovezi conținutul pe orice platformă media. Pentru notorietate, faimă, sau pentru bani.  Însă de partea cealaltă a internetului, cealaltă mamă, care citește ce scrii tu, nu știe nimic de indexare și de page rank. Și nici nu o interesează. Pe ea o interesează să afle informații relevante care să-i facă viața de mamă mai ușoară. Sau poate caută doar relatări sincere cu care poate rezona, în efortul de a-și valida că nu e singură, că nu e insuficientă, și că va fi bine. Însă tu, fără scrupule și fără repere morale, îi dai înainte cu ghidul tău pentru o „educație parentală eficientă”: Crește stima de sine a copilului Știi măcar ce înse

Urmează marele cutremur! Strategii de pregătire a copiilor pentru imprevizibil

Viața este despre orice, numai despre predictibilitate nu. Cu atât mai mult cu cât este vorba despre copilul tău. Încerci să îl pregătești pe copil pentru ceea ce îl așteaptă în viitor, și să te asiguri pe cât posibil că acesta va fi protejat de efectele devastatoare ale anumitor experiențe sau situații din viața lui. Poate fi vorba despre probleme de adaptare în mediul școlar, mai târziu despre o decepție în dragoste, apoi poate despre pierderea locului de muncă, sau pur și simplu despre năruirea unor visuri în momentul când dă piept cu viața reală. Nu îți poți proteja copilul la infinit, și nici nu poți prezice viitorul pentru a fi cu un pas înaintea dificultăților pe care copilul tău le-ar putea întâmpina. Însă poți să faci ceva, orice, atât timp cât o faci preventiv și conștient. E mai bine decât nimic. C opiii vor avea parte de neplăceri, fie că accepți sau nu Cutremurul din 14 octombrie 1802 (cutremurul Vrancea). Magnitudine: aproximativ 7,9 pe scara Richter (estimare) Cutremurul